lunes, 31 de diciembre de 2012

Windows Live Movie Maker


Avui en aquesta classe em treballat el programa Windows live Movie Maker.

El Movie Maker és un programa senzilli i fàcil d’utilitzar  per poder editat vídeos. En permet crear vídeos  a partir de filmacions  tallant-los, posant música, canviant  el color de la imatge en determinats moments i fins  i tot ens permet crear vídeos a partir d’imatges.
 Un com el nostre vídeo esta acabat es pot emmagatzemar en diversos formats com pot ser: penjar a Youtube o facebook guardar com a pel·lícula per presentacions i fins i tot en formal HD (format d'alta qualitat)

- Desprès de veure i conèixer com funcionar aquest programa, nosaltres vam realitzar un vídeo de la nostra universitat.
Aqui us penjo el meu vídeo, espero que us agradi.

Seguiment a un bon comunicador: Manel Fuentes


En una de les sessions de GTIC se'ns van proposar, activitat de seguir a un personatge mediàtic, que per nosaltres fos un bon comunicadors. 
Aquesta activitat la vam fer en petits grups el meu grup va estar format per: Mari Carmen Criado, Laia Soler, Maria Olivè, Sara Gil, Clara Massò i jo mateixa.
Un cop teníem el grup muntat, no vam trigar gaire en escollir el nostre bon comunicador: Manel Fuentes.
 Aquest home el podíem seguir per diferents canals com pot ser: la televisió, twiter, el Periódico i radio. Així que, un com teníem els diferents canals per on podríem seguir-lo , en els vam repartir  i vam començar a posar tota la informació a un Bloc que vam crear exclusivament per ell.
Un cop recopilada tota la informació vam elaborar un Prezi (que ara adjuntaré) com a conclusió i explicació perquè per nosaltres es una bon comunicador en Manel Fuentes.


Les 4 metàfores

En aquesta penumlitam sessió vam coneixer les 4 metàfores sobre els ordinadors.

1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina



1.
 La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

 En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. 
L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Un exemple d'aquest tipues de tutorial seria com el del programa Jclic




2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne


Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés.  A finals dels anys 60 es va crear el concepte micromon on l'alumne construeix idees a partir de la seva activitat exploratòria en un ambient d'aprenentatge per descoberta seguint un procés reflexiu i actiu.
Un exemple d'aquest tipus de programa seria el programa Scratch
En aquest programa el personatge que trobem és un gat, que l'alumne l'ha de dirigir, el gat va aprenent tot allò que el nen li ensenya com el fet de camina, de donar una volta sencera, de dibuixar un quadrat a la pantalla.
Aquest animal es va controlant mitjançat diversos icones com son: una bandera, i amb les tecles es comprova com funciona.



3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta semblant al que es produeix en els micromons de Papert però d'una forma molt més acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat que en el cas del Logo.
Un exemple simulació el trobem al programa Crayon Physics tal i com es mostra a continuació:



L'usuari pot interactuar amb el sistema dibuixant objectes que seguiran un moviment natural seguint la llei de la gravetat. Aquest programa es pot descarregar des del web.

També en aquesta mateixa sesió vam veure un altre porgrama  més senzill,  que es pot veure a la Doctora xinxeta. La interacció amb el sistem fa que el nen aprengui les condicions que afavoreixen el creixement d'una planta.



4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

L'ordinador proporciona una experiència mediada del món físic, es situa entre nosaltres i la realitat, ens dóna una visió indirecta del que passa però alhora ens proporciona eines molt potents. Aquestes eines no substitueixen l'experiència directa però en són un complement.
L'ordinador ens permet fer coses com : estar en contacte directe amb els nostres amics, compartir un text, emisions en directes ...
Però hi han autors  com ara Jordi Vivancos,  que considerar l'ordinador només com una eina o una caixa d'eines ens limita, no ens deixa veure les enormes possibilitats que té l'ordinador en els entorns educatius.




jueves, 13 de diciembre de 2012

Viquipèdia



En aquesta sessió de GEITC, allò que vam conèixer i practicar va ser la Viquipèdia.
La Viquipedia és la versió en català de la web www.wikipedia.com



Per treballa amb aquesta web hem de saber un punts claus indispensables:


La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral", és a dir, intenta aconseguir que els articles no exagerin un punt de vista específic. Això requereix oferir la informació des de tots els angles possibles, presentar cada punt de vista de forma precisa, dotar de context els articles perquè els lectors comprenguin totes les visions, i no presentar cap punt de vista com "el vertader" o "el millor". 
La Viquipèdia és de contingut lliure, de manera que tothom hi pot col·laborar i la pot distribuir lliurement. Respecteu els drets dels autors que no volen que sigui d'aquesta manera.
La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta. Respecteu els vostres companys viquipedistes fins i tot quan no compartiu les seves opinions. Comporteu-vos civilitzadament. Actueu amb bona fe, sense sabotejar la Viquipèdia per enfortir els vostres arguments. No utilitzeutitelles per actuar malament o per evitar les polítiques.
- La Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà d'aquests cinc principis generals. 
- Ni  un editorial d'idees originals
- Ni  una plataforma de promoció
- La Viquipèdia no és un dipòsit d'enllaços o fitxers
- La Viquipèdia no és un servei de pàgines personals
- Ni  un manual ni una guia
- Tampoc  és una col·lecció indiscriminada d'informació

- La Viquipèdia és una enciclopèdia. La Viquipèdia no és un diccionari, ni una col·lecció de texts originals, ni un diari; hi ha altres projectes germans de Wikimediaper a aquests continguts. Tampoc és una màquina de propaganda, ni un servidor gratuït, ni un proveïdor d'espai web, ni un conjunt de pàgines d'autopromoció, ni un experiment sobre l'anarquia o la democràcia, ni un directori d'enllaços, ni un lloc per a expressar opinions, experiències o arguments; el propòsit és recopilar tot el saber de forma enciclopèdica, no crear-lo.


Un cop coneixem el que és la Viquipèdia i per que serveix i com s’utilitza, a nosaltres les estudiants de Primer d’educació infantil se’ns ha proposat l'activitat de modificar una pàgina ja existent o crear una  nova. Amb la col·laboració d'una companya, jo ho he fet amb Mari Carmen Criado.

Un cop estàvem en parelles, nosaltres ens vam obrir un compte amb el nom de Mariesther i a partir d’aquí vam començar a mirar i pensar allò que podíem crear o modificar, i en aquests moments vam pensar en malalties als nens concretament, Sida. I com era un tema que ja havíem tractat al Cicle, ens va ser molt rapit trobar al informació, aquesta inflamció la vam  extreure d’un llibre de salut.

 El resultat va ser aquest:




Passos per a la modificació d'una estrada en la Viquipèdia:       
1. Crear-nos un compte (Mariesther)
2. Pensar en un tema que poguéssim ampliar, finalment vam escollir, com afecte la sida a la primera infànci 3.Buscar informació en fonts fiables, vam mirar un llibre sobre salut anomenat: Palomar Montse,Muñoz Lucía,Nus Pilar, Arteaga Lourdes. Autonomia personal y salud infantil.Editorial Altamar. ISBN 9788496334519
4.Vam donar-li a l'apartat de modificar i vam començar a escriure el més important sobre aquest tema 
5. Una vegada escrit vam seguir algunes normes del "llibre D'estil" aquestes són les següents:

      - Nom de l'article en singular, es a dir, Sida Infantil .
      - Utilització l’encapçalament, per fer-ho hem utilitzat el títol i aquest símbol (= =)
      - Utilització d'enllaços interns, es a dir, cap a altres articles.
      - Utilització de referències, citant la font d'on hem tret la informació




 6. Vam Clicar l'estrella de la part superior, per seguir la nostra entrada, també ho podem mirar a l'apartat llista de seguiment.
7. A l'apartat mostrar l’historial podem anar mirant si algunes persones més han fet alguna modificació.
8. Aquí us deixo el link de la nostre aportació a la Viquipèdia:


http://ca.wikipedia.org/wiki/Sida


(Passos per a la modificació d'una estrada en la Viquipèdia, creats per Mari Carmen Criado i Esther Mansilla, ja que hem treballa conjuntament per realitzar aquesta activitat )