domingo, 6 de enero de 2013

Estrucutra del discurs


En aquesta sessió hem tractat el tema de les estructures del discurs, i vam començar dient que tots els textos tenen una estructura que és la següent: Digues de que parles, parla´n i digues de que has parlat.

Digues de que parles fa referencia a la introducció:
Hem de dedicar molt de temps aquesta part perquè si aquesta part dediquem molt temps desprès serà molt més fàcil poder continuar.
Una introducció errònia seria la següent:
  • Començar demanat perdó i donar justificacions
  • Amb contradiccions
  • És repeteix
  • Utilitza "Castellanismes"
  • No portar ben preparada
Parla´n fa referencia al desenvolupament:
Aquesta part s'ha de seleccionar les idees i organitzar-les, i es pot dividir en dues parts.

- Per informar: estructura descriptiva, quan el narrador descriu els fets com son i també l’estructura cronològica que és molt difícil perquè és tota cronològica.

- Per convèncer: hi ha l’estructura inductiva o SAP que és de lo més específic al més general i l'estructura deductiva PAS del més general a lo més específic.

Parla´n i digues de que has parlat fa referencia a l'ultima part conclusió:
per concloure hem de tenir en conte uns funcions bàsiques que és tanca el discurs, sintetitzar les idees principals   i deixar una bona impressió final en les persones que ens han escoltat.
També hem de tenir en conte el tancament, que es el moment des de que acabem el discurs fins que l'orador marxa del lloc, són totes aquelles accions que passen en aquells moments






No hay comentarios:

Publicar un comentario